Wireless networking (CWNA)

Do you think you know a lot about wireless networking? Are you interested in taking the Certified Wireless Network Administrator (CWNA) exam? Test your knowledge with our 13-question quiz on wireless networking!

Reposted by permission of HappyRouter.com.

Do you think you know a lot about wireless networking? Are you interested in taking the Certified Wireless Network Administrator (CWNA) exam? Test your knowledge with our 13-question quiz on wireless networking!

1. 802.11 wireless networking uses what method as the media access method?

a. CSMA/CD
b. CTS/RTS
c. CSMA/CA
d. CSCD/CA

See an unfamiliar term?
Look it up in our SearchNetworking.com glossary, courtesy of Whatis.com.
2. 802.11 legacy specifies data rates of what?

a. 11 Mbps
b 1 & 2Mbps
c. 5 Mbps
d. 54 Mbps

3. What modulation technique does 802.11b wireless use?

a. DSSS
b. FDSS
c. FMDS
d. OFDM

4. 802.11g is downward compatible to what?

a. 802.11a
b. 802.11b
c. 802.11i
d. 802.11n

5. In the USA, how many channels are available for 802.11b/g wireless networking?

a. 13
b. 11
c. 5
d. 15
e. 30

6. When using 802.11b/g, what three channels would have the least interference?

a. 1, 2 & 3
b. 2, 6 & 8
c. 1, 5 & 13
d. 1,6 & 11
e. By putting them all on the same channel, there will be no interference

7. 802.11a runs on what frequency?

a. 5Ghz
b. 2.4Ghz
c. 4.8Ghz
d. 3.6Ghz

8. 802.11i provides what?

a. Quality of service
b. Double the speed
c. Additional security
d. Extensions for Japan
e. Fast Roaming

9. WEP stands for what?

a. Wired equivalency protocol
b. Wired equivalent privacy
c. Wireless encryption protocol
d. Wireless equivalent privacy

10. 802.11i is the same as what?

a. WPA
b. WEP
c. 802.11g
d. IPSEC
e. WPA2

11. WPA2 uses what, instead of RC4, used by WEP and WPA?

a. AES
b. RC4
c. RC3
d. 3DES

12. 802.11a offers greater speed than 802.11b but offers less what?

a. speed
b. distance
c. channels
d. security

13. What device is the wireless equivalent of a wired hub?

a. bridge
b. repeater
c. antenna
d. Access-point
e. router

ANSWERS

1. C

2. B

3. A

4. B

5. B

6. D

7. A

8. C

9. B

10. E

11. A

12. B

13. D

This was first published in May 2006

Dig deeper on WLAN Standards

Pro+

Features

Enjoy the benefits of Pro+ membership, learn more and join.

0 comments

Oldest 

Forgot Password?

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an email containing your password.

Your password has been sent to:

SearchSDN

SearchEnterpriseWAN

SearchUnifiedCommunications

SearchMobileComputing

SearchDataCenter

SearchITChannel

Close